Vips så hamnade jag i Guatemala…

Nu sitter jag i sängen på ett vandrarhem i Antigua i Guatemala. Jag bokade en flygbiljett till Guatemala City igår och idag åkte jag hit. Man blir lätt trött på fina stränder när man inte kan bada. Sebastian behöver hålla sig runt Cancún eftersom han måste åka en sväng tillbaka till Europa om två veckor. Dessutom vill han utnyttja de veckorna till att dyka och softa i solen. Därför tog jag ett snabbt beslut att åka iväg på egen hand tills han är tillbaka i Centralamerika.

Jag har länge velat åka till Guatemala för att ta spanskalektioner så nu är ett bra tillfälle. Det är lite av ett måste eftersom det är rätt drygt att inte förstå vad som sägs när S börjar prata med någon i matkön, på bussen, med han som plockar disk på restaurangen. Ni fattar, han pratar med allt och alla hela tiden och alltid på spanska. Jag tror någon tycker det är skönt att slippa hanka sig fram på engelska och tyska som han har fått göra några år.

Första intrycket av Antigua är att det är fantastiskt! Omgivet av vulkaner och själva staden består av gamla charmiga hus. Det är små och stora marknader överallt med allt från mat till hantverk till dvd-filmer. Kanske jag ska bli kvar här ett tag?

Antigua, Guatemala

Förmodligen kommer jag att vara själv minst en månad så nu blir det till att se vad det här landet har att erbjuda!

2 thoughts on “Vips så hamnade jag i Guatemala…”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.