Mayaruiner i Honduras

Jag var bara tvungen att besöka Honduras mest kända mayaruiner. De ruiner jag har besökt har varit väldigt olika och jag tyckte verkligen om Copán Ruinas. Ett ganska litet område med mycket att titta på och i kanonfin omgivning. Papegojorna i träden var inte fel heller, som färgglada karameller.

Papegoja

Copán är känt för sina många hieroglyfer, där finns en hel trappa täckt av olika symboler. Som vanligt blev jag lite tagen av känslan jag får på de här platserna. Det är väldigt häftigt att föreställa sig hur livet tedde sig för människorna som bodde där för 1000 år sedan. Lite överallt fanns stängda metalldörrar som ledde in i templen, jag skulle verkligen vilja kliva in och titta…

Tempeldörr

Escalinata jeroglificos
Escalinata jeroglificos

Tempel Copan

Jaguar plaza

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.