Land #4: Honduras

Honduras es amor

Igår var det en lång resdag för att ta mig till Copán Ruinas i Honduras. Jag lyckades dessutom ta en buss till fel landsgräns och istället för att mestadels åka i Guatemala blev det en långtur i Honduras. Det blev lite dyrare men inte mycket och förmodligen inte mycket längre. Jag blev tvungen att ta en taxi i San Pedro Sula (staden med flest mord per capita i världen…) för att sedan ta en ny buss från busstationen. Folk verkar vara väldigt vänliga här, precis som i de övriga latinamerikanska länder jag varit i hittills.

Efter att ha färdats några timmar genom vackert landskap fyllt av djungel och berg, kom jag äntligen fram till Copán Ruinas. Jag blir alltid lika förvånad när jag kommer till ett ställe som visar sig vara riktigt fint. De flesta byar och städer i Centralamerika är dammiga och fula men det finns undantag. Den här byn har kullerstensgator, färgglada hus, blommor och träd. Åtminstone i de centrala delarna, där folk faktiskt bor är det inte riktigt lika tjusigt.

Gata Copan Ruinas
Copán Ruinas
Byggnad med julbelysning
Bara tjusigt eller redan julfint?

Något jag saknar här är att ingen hälsar på gatan. Ingen stannar och pratar. Kanske är de trötta på turisterna.

Nu sitter jag på hotellet och väntar på att få en ny nyckel eftersom den förra gick av i låset… De tror nog att jag var väldigt våldsam när jag försökte öppna men den måste i princip ha varit av redan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *