Punta Gallinas

La Guajira – Colombias öken

Jag hade varit lite tveksam till om jag skulle åka norrut, mest för att det är så dyrt. Det enklaste är att boka via en tour agency och det skulle kosta i klass med Ciudad Perdida. Vi gick runt till olika ställen och hörde oss för. Till slut bestämde vi oss för att åka iväg 4 nätter. Trodde vi. 800000 pesos för 5 dagar och 4 nätter.

Sovplats
Sovplats

Första övernattningsstället var Cabo de la Vela. Ibland när jag kommer till ett ställe så då känner jag helt enkelt att här vill jag stanna. Cabo de la Vela var ett sånt ställe för mig. Det turkosa havet, den vita sanden, byn som bestod av en lång gata och Wayuukvinnorna som satt och sålde sina virkade alster.

Wayuuväskor

Den enda anledningen till varför folk åker hit flera dagar är för att kitesurfa, i övrigt finns det ingenting att göra. Vi hade gjort upp med kvinnan på resebyrån att vi skulle stanna 2 nätter där och 2 nätter i Punta Gallinas. Det är bara det att på kvittot hade hon skrivit dagar istället för nätter vilket innebär något helt annat. Efter många telefonsamtal slutade det med 1 natt i Cabo de la Vela och 2 nätter i Punta Gallinas eftersom hon hävdade att det var det vi köpt. Vi hade betalat för 4 nätter så det blev en dyrare affär än vi hade tänkt oss.

Cabo de la Vela
Cabo de la Vela

Fiskare lagar sitt nät

Gatan i Cabo de la Vela
Gatan i Cabo de la Vela

Utsikt

Det otroliga landskapet som vi möttes av överallt kan dock inte lämna någon arg även om vi var otroligt irriterade. Tänk att sand kan vara så vackert! Sanddyner som sträcker sig ner mot stranden och möts av blå himmel och grönt hav. Jag blev betagen många gånger om, det är sällan jag känner så starkt inför en plats, eller som här, flera platser.

Punta Gallinas är Sydamerikas nordligaste punkt och består av en enkel fyr och en massa stenar travade ovanpå varandra.

Punta Gallinas
Punta Gallinas
Toroas sanddyner
Toroas sanddyner

Punta Gallinas

Papegojan Lorenzo
Lorenzo, koffeinberoende. Klunkar Cola och kaffe så fort han får chansen
Kaktusstaket
Kaktusstaket – väldigt poppis
Fotbollsplan
Fotbollsplan

Eftersom det ligger nära Venezuelas gräns så är Polaröl därifrån den enda öl som går att få tag på.

Polaröl

Fiskrätt
Maten var fantastisk!
Köket
Köket

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.