Karneval i Barranquilla

Karneval Barranquilla

För ett par veckor sedan fick jag en fråga om jag ville dela rum under karnevalen i Barranquilla. Frågan kom från en tjej som jag lärde känna i Honduras och delade rum med där. Jag hade hört att karnevalen är den näst största i världen och när jag själv hade letat boende kändes det alltför dyrt då det mesta var uppbokat.

Till slut blev vi 6 personer som delade en lägenhet under 4 dagar. Som tur var kom alla överens och det var ett riktigt skönt gäng från alla delar av världen: Belgien, USA, Tyskland, Australien, England och Sverige.

Barranquilla crew

Det var en parad varje dag och de höll på i ungefär 4 timmar vardera. 4 timmar när man dansade förbi medan vi andra satt eller stod och tittade, drack, dränkte varandra i skum och kastade maizena. Att kleta ner gringos är naturligtvis extra roligt.

Ayden och Esteven

Tonya, jag och Ayden
Tonya, jag och Ayden

Överallt på gatorna spelades musik och folk dansade. Det kommer knappast i närheten av karnevalen i Rio men vi hade fruktansvärt roligt. Tack vare att colombianerna är så trevliga och sociala så bjöds det på många tillfällen att öva på spanskan.

Parad

Mimmi mus

La Troja

Pojke i parad

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.