Fika med en droghandlare

Det är verkligen ingen klyscha att man träffar många intressanta människor när man är ute och reser. Vissa kommer man ihåg bättre än andra. Som mannen i Antigua som slutade sitt jobb i Guatemala City när det kom 4 beväpnade män och rånade alla på bussen på väg hem från jobbet. Resvägen var helt enkelt för farlig. Istället hade han gått arbetslös i flera månader och hade problem att ge familjen mat på bordet.

Eller familjen jag bodde hos som förlorade både sitt nybyggda hus och sin dotter i ett vulkanutbrott. De bestämde sig för att starta ett nytt liv i ett nytt hus och jobbar väldigt hårt eftersom de förlorade mycket pengar.

Idag mötte jag en ny personlighet. När jag satt på bageriet och fikade kom det en man som började prata och satte sig vid mitt bord. Det visade sig att hans yrke är droghandlare. Han reser över hela världen och säljer droger. Om några dagar ska han åka till Kina och han har besökt flertalet länder i Europa. Han har suttit i fängelse i Amsterdam och ”har problem” med Interpol. Egentligen kändes han ganska sorglig, ensam och halvfull på en söndagseftermiddag. Helst vill han köpa en gård på landet eftersom det är mycket våld och mord här i Cali. Det är många som får sätta livet till för att någon vill ha något som är deras.

Kokain är fortfarande väldigt vanligt här i Colombia. Det är enkelt att få tag i och fruktansvärt billigt. Många använder det som partydrog för att hålla sig vakna och orka dansa nätterna igenom. Det här är inte första gången jag möter någon som handlar med kokain.

Kokablad
Kokablad

Det vore fel att säga att Colombia är helt säkert men så länge man är försiktig är det ingen större fara. Jag har aldrig känt mig otrygg men så går jag inte omkring i städerna på nätterna heller. Cali som jag befinner mig i nu ska vara en av de farligaste städerna i landet men att promenera omkring dagtid är inga problem. Det bästa är att lämna allt du inte kan tänka dig att bli av med på vandrarhemmet. Rånad kan man bli var som helst om man har otur.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.