Español y otras cosas

3:e veckan i San Pedro är till ända och idag hade jag min sista spanskalektion på Mayab. Totalt har jag pluggat spanska 3 veckor i Guatemala och det är en stor skillnad i hur jag kan kommunicera med folk nu. Det gäller bara att fortsätta prata för att öva och hålla kunskapen vid liv. Jag har dock lite svårt att förstå varför de måste ha så många olika tempus…

Fikarummet på Mayab
Fikarummet på Mayab
Klassrummet på Mayab
Klassrummet på Mayab
Jag och min lärare Norman
Jag och min lärare Norman

Jag har bott hos världens gulligaste familj den här veckan! Det ska faktiskt bli tråkigt att lämna dem, kanske får jag möjlighet att åka tillbaka inom några månader för att finslipa spanskan och bo med dem igen. Mauela tycker jag ska komma över jul och fira med dem men jag inser att det faktiskt bara är drygt 2 månader dit. Hur gick det till? Man träffar många intressanta människor när man reser. En del har rest runt i flera år, andra har lämnat sitt hemland och bor här permanent, många reser, precis som jag, på obestämd tid. Jag har fått höra många fascinerande historier de senaste veckorna!

Fotboll inomhus
Manuel spelar fotboll i matsalen/vardagsrummet/butiken
På kajaktur
På kayak- och badtur

Drygt 5 veckor har gått sedan jag lämnade Sverige och jag har verkligen inte ångrat att jag sade upp mig från jobbet och reste iväg. Det är så roligt och givande på många sett och skönt att inte veta vad som ska hända från dag till dag. Jag älskar verkligen mitt liv just nu!

Vulkanen San Pedro
Vulkanen San Pedro

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.