En vecka i Costa Rica

Trots alla förvarningar så var jag lite chockad över hur dyrt det är här i Costa Rica. Det är väl hyfsat prisvärt om man bara åker hit på ett par veckors semester men det är inte många backpackers som stannar länge. De flesta svischar igenom landet på några få dagar, så även jag. Imorgon kommer jag att åka till Panama. Det har dock varit väldigt trevligt här och jag har varit på tre olika ställen plus en natt i Liberia för att jag helt enkelt inte hann längre den dagen.

Första två dagarna spenderades i Monteverde, här finns Costa Ricas mest berömda naturreservat och skogar. På busstationen på väg dit träffade jag Patricia som jag umgicks med i två dagar, det blev både nattvandring i skogen och zipline. Här blev jag bekant med både superman och Tarzan swing.

Zipline supermanstyle
Zipline supermanstyle

På ziplineäventyret träffade jag två amerikanska killar med hyrbil som tursamt nog skulle åka åt samma håll som jag nästa dag. Aldrig har jag varit så exalterad över en roadtrip i mitt liv. Det var så länge sen jag åkte bil, haha! Skönt att slippa den svettiga bussen, även om Chris 90-tals hip hop kanske inte riktigt var min stil.

Jag, Rob och Chris

Efter bil, färja och mer bil landade vi i Montezuma. Det ligger på en halvö på Stilla havssidan, ett riktigt strandparadis! Jag tyckte dock inte om att det inte fanns en enda lokal restaurang, allt var så tillfixat för turisterna. Det kändes lite som ett mini-USA. För en gångs skull lagade jag mat eftersom jag inte alls trivs i den miljön och inte ville spendera mina pengar där.

Soluppgång Montezuma

Playa Órganos
Playa Órganos

Desto närmare Panama du kommer desto finare verkar dessutom stränderna bli. Här i Uvita där jag är nu, finns en strand som vid lågvatten är VÄLDIGT bred. Då kan man även gå ut till en stenig ö som från luften ser ut som en valfena 🙂 Vattnet här är hela 31 (!) grader. Till och med jag kan stanna i vattnet riktigt länge.

Whale tale Uvita
Whale tale
Playa Uvitas, Whale tale
Playa Uvitas, Whale tale

Jag har en roomie med fyrhjuling så idag blev det en tur till stranden och även upp i bergen till ett vattenfall. Med tanke på hettan var ett dopp i en pool med svalt bergsvatten riktigt skönt. Endast 24 grader, brrrrr!

Vattenfallshopp

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.