Desierto de la Tatacoa och lite Bogotá

Efter att ha spenderat några veckor vid karibiska kusten bestämde jag mig för att åka söderut. Första anhalten var Bogotá, Colombias huvudstad. Jag var överraskad över att jag tyckte att staden var helt ok. Den har lika många invånare som HELA Sverige men dess historiska område är riktigt trevligt. De har dessutom ett guldmuseum som är ett måste att besöka. Här finns en massa guldföremål som de använde innan spanjorerna kom och förstörde.

Masker Museo del oro
Masker Museo del oro

Guldjaguar

Regn i Bogotá
Regn i Bogotá

Grafitti Bogotá

Vad som däremot inte var trevligt var kylan. Den ligger på ung 2600 möh och efter att ha kommit från kusten kändes det svinkallt. 14 grader och regn. Hemma har vi ju åtminstone värme inomhus men jag frös verkligen hela tiden. 1,5 dag stod jag ut, sedan bestämde jag mig för att åka till ännu en öken, Tatacoa.

Tatacoaöknen
Tatacoaöknen

Tatacoaöknen är egentligen ingen öken, den får för mycket regn för att vara det. Vädret är ju upp och ner i hela världen och här är inget undantag. Det spöregnade dagen jag åkte dit! De hade haft regn i en lång period vilket inte alls är normalt för området. Så fort solen kikade fram lite så torkade det dock snabbt upp. Det är ett fantastiskt och väldigt annorlunda landskap.

Häst i Tatacoa

Tatacoaöknen

Getter i Tatacoa

På kvällen var vi ett gäng från vandrarhemmet som gick till observatoriet för att lära oss en del om stjärnhimlen. Tyvärr var det en del moln men vi fick kika ett par gånger i ett stort teleskop 🙂 När vi gick tillbaka var det kolsvart och det var härligt att gå och beundra stjärnorna.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.