Bland valhajar och sjöhästar

Det hade börjat bli en snackis på Alton´s dykcenter att jag alltid missade turerna när de lyckades se valhaj. Jag kände att jag inte hade lust att åka med hela tiden ”bara” därför. Om förutsättningarna var de rätta så åkte kapten Eric ut mellan dyken för att leta efter dem vilket inte var alltid. Fullmåne är bra och de tycker inte om när det går stora vågor, så en lugn och fin dag behöver det vara.

Häromdagen så sa Eric ”Anna, idag ska vi leta efter valhajar. Förhoppningsvis kommer vi hitta en.” Jag bad om ursäkt i förväg till alla på båten för när jag är med så får vi tyvärr inte se valhaj. Som tur var hade jag fel. Vi stötte på en valhaj som simmade rakt under oss, vilka majestätiska djur! Vet inte hur många meter den var men den var STOR! All personal som var med på båten blev väldigt glada för min skull, de är så söta, hahaha!

Valhaj

Valhaj

Valhaj

Det var en helt fantastisk dag. Förutom valhajen så dök vi på ett vrak, vilket jag älskar och faktiskt var anledningen till att jag över huvud taget bestämde mig för att åka med. På andra dyket hittade Beto en sjöhäst, han har letat i 3 veckor för att jag skulle få se en. Jag förstår nu att det inte är så lätt, de är så himla små och inte alls lätta att se. Det enda jag är lite besviken på är att jag inte lyckades få den i fokus på fotot…

Sjöhäst

Ron´s wreck

Jag och Kate framför Halliburton wreck
Jag och Kate framför Halliburton wreck

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.