Återhämtning i San Agustín

Jag har varit på resande fot i nästan 7 månader nu. Det känns konstigt att tänka på samtidigt som det är den mest naturliga sak i världen. Att åka till nya platser var och varannan dag och ständigt träffa nya människor har blivit en livsstil. Jag förundras fortfarande över allt vackert och roligt jag upplever och är förvånad över att jag inte tröttnat en enda gång.

Jag har dock känt mig lite trött och bestämde mig för att stanna i San Agustín en vecka för att återhämta mig. Slippa packa ryggsäcken några dagar. Ett väldigt vackert område som är känt för sina många, gamla statyer som  kan hittas lite överallt.

Staty San Agustín

Utsikt San Agustín

Rio Magdalena, sedd från La Shakira
Rio Magdalena, sedd från La Shakira

Förutom att titta på gamla statyer har jag mest tagit det lugnt. Vandrarhemmet var ett av de trevligaste och socialaste jag varit på. Det var lönlöst att sätta sig i samlingsrummet och tro att man skulle få något gjort. Det blev att jag satt och pratade med folk istället, lagade mat tillsammans eller gick och tog en kaffe.

Mur i San Agustín

Frukt- och grönsaksmarknaden var fantastisk. En galet god mango för 3 kr eller 5 grenadillas (någon släkting till passionsfrukt men betydligt större) för samma pris.

Utsikt San Agustín

Här hade det varit lämpligt med foton på det fantastiska vandrarhemmet Bambu, alla underbara människor jag träffade och alla läckra frukter jag köpte. Dessvärre lät jag kameran vila alltför mycket och jag fotade knappt någonting under veckan. Det här är dock utsikten från takterrassen. Dessvärre taget med mobilen och lite sämre kvalitet men tro mig när jag säger att vyn över San Agustín var fantastisk.

Utsikt från Bambu
Utsikt från Bambu

Det är också känt för att vara lite av ett kokainparadis. Man odlar både kokablad och marijuana i området (sägs dock vara i svåråtkomliga områden i djungeln). Det är lagligt att ha färre än 20 kokaplantor. Jag övervägde att tatuera in ett marijuanablad eller en stenstaty när jag var där men bestämde mig för detta istället 😉

Ny tatuering

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.